Com serà la retrobada?

Dia 69 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 

Dia 74 de confinament personal

Dia 6 de la fase 0,5

23 de maig de 2020




Demà s’acaba la fase zero avanzada o cero coma cinc, un invent barceloní i metropolità per permetre avançar la economia sense posar en risc la salut de les persones amb una contenció pel que fa a les sortides. De la fase ú, potser el que més destacaria serà la obertura de terrasses i com impactarà això en la salut. 


També l’altre gran avenç pel que fa al desconfinament és justament la possibilitat de retrobar-se amb la família i amics, fins a un màxim de deu persones, ja sigui a casa o a l’aire lliure. I com hem pensat en aquestes retrobades? Fa dies que imagino com serà el moment, perquè el desitjo amb força. Necessitem aquest moment de retrobada amb la famíia

Després de més de tres mesos complint escrupolosament amb les mesures indicades pel govern, ara hem de fer un canvi de mentalitat pel que fa al moment en el que estem. Ja no som en un moment de confinament sinó de desconfinament per fases i hem de graduar també la nostra adaptació. De cap de les maneres, això significa que s’hagi acabat tot i que puguem tornar a la nostra vella normalitat, o que haguem de descuidar les mesures de seguretat. Res d’això. Tanmateix, hem de transitar cap a aquesta nova normalitat, entenent que res serà igual, sobretot al principi però que un cop hi arribem, es semblarà força al que feiem abans que comencés aquesta pandèmia.


Tots estem molt preocupats per aquest futur proper, som molts els que estem realment amoïnats per la economia i molt especialment, per l’ocupació. Alguns dels nostres familiars han patit la malaltia, potser alguns de nosaltres mateixos l’hem patida. També alguns dels nostres familiars han perdut la feina o encara no han cobrat res, tot i tenir un ERTO des del març. Altres són autònoms i encara no han pogut aixecar la persiana i altres, l’han apujat però assumint pèrdues i molts tampoc han rebut cap ajuda i veuen el futur amb angoixa i incertesa. 


La retrobada és també això donar suport a les nostres famílies, deixar que parlin, sentir-los, escoltar-los al voltant d’una taula però amb aquell caliu que tant hem trobat a faltar tots aquests mesos que hem estat a casa tancats. Vàrem entrar a casa nostra en un moment de bonança moderada de l’economia, i al aixecar-nos després del malson que ha significat la COVID-19, econòmicament estem en un daltabaix no conegut abans i esperem que l’any vinent es produeixi un repunt de l’economia però la incertesa és el sentiment més repetit a moltes famílies del nostre país. 


Sense aquest contacte, sense el suport entre nosaltres, sense aquesta part més humana que no soluciona res però recomforta molt, tot es fa més difícil. Així que després de tres mesos, tindrà lloc la retrobada. Una retrobada que serà feliç perquè fem passos endavant en el camí cap a la desescalada però també serà trista perquè notarem les absències i ens explicarem les penes. El millor de tot és que en comunitat és com enfocarem el futur i intentarem donar un punt d’optimisme, perquè ens ensortirem. Food photo created by freepik - www.freepik.com


Comentarios

Entradas populares de este blog

Un estiu de casals i colònies educatius?

La fi de tot el que coneixem

Mantenir-nos en fase 0