L’investigació: la forma de guanyar el virus




Dia 15 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 
Dia 20 de confinament personal
30 de març de 2020

Fa gairebé tres setmanes que em vaig confinar preventivament per evitar contagiar i evitar contagiar-me. A hores d’ara ja tothom sap què hi ha un virus pul·lulant per les nostres viles i ciutats, un virus tipus coronavirus, que els viròlegs han convingut a anomenar: SARS-CoV-2. I que produeix la malaltia que els epidemiòlegs han anomenat: COVID-19.

Ara que ja ens sabem el nom del virus i de la malaltia que produeix, tots estem pensant en el mateix. Com ens ensortim. Mai abans, en l’època democràtica, s’havia fet un confinament ni declarat l’estat d’alarma per una situació com la que estem vivint avui, i per tant som nous en la matèria. Tothom parla de la investigació de la vacuna com la gran solució i per mi hi ha un altre solució que al curt plaç podria canviar la tendència i el rumb de la pandèmia: el tractament farmacològic. I no té res a veure amb que sigui farmacèutic. 

Els mitjans de comunicació ens estan explicant gairebé de forma repetitiva que quan tinguem la vacuna, tindrem la solució. I si, certament, seria una part molt important de la solució. També coneixem que ja s’estan fent proves d’una vacuna en humans, però que fins que acabin totes les proves per garantir l’estabilitat i l’efectivitat, es planifiqui la producció i logística per fer-la arribar de forma massiva a la ciutadania poden passar mesos, els experts calculen que entre 6 i 12 mesos, mínim. 

Per tant, hom es pregunta què fem mentre no passi aquest temps. Vaig sentir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, dir al principi d’aquesta crisi sanitària, que un dels motius del confinament era el de guanyar temps. Guanyar temps perquè hi hagués una vacuna, però insisteixo, que no podrem guanyar tant de temps. Si que podem confiar en la troballa d’un medicament o tractament farmacològic, ja preexistent, que sigui útil per combatre aquest virus.

I això és el que estan fent a l’Hospital Germans Trias i Pujol, on fa dues setmanes que estan sent tractats amb un medicament que serveix per tractar la malària amb pacients que tenen el COVID-19 i les seves famílies per comprovar si funciona i en cas positiu, es pugui fer servir per canviar la tendència i donar un tomb definitiu a la pandèmia i així si, guanyar molt més temps per tal d’assolir la vacuna que ens protegeixi a tots del virus. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Mantenir-nos en fase 0

El centralisme com a resposta

Tornar a l’escola