Un confinament total






Dia 13 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 
Dia 18 de confinament personal
28 de març de 2020

Fa dies que el tema de conversa i una demanda gairebé majoritària entre molts polítics de molts colors a Catalunya i també de molts experts sanitaris és el confinament total. La necessitat d’endurir el confinament per tothom, deixant només fora als serveis essencials. Caldria filar molt prim amb què anomenem serveis essencials, per no caure en el parany que practicant un confinament total ens quedem com estem i la mesura es demostri inútil. 

Avui Pedro Sánchez, ha anunciat a bombo i plateret, que aquesta mesura que estava endemoniada fa només una setmana,s’havia negat a practicar-la en més d’una i dues ocasions, ara és la solució màgica. Benvinguda mesura. Veurem com es desenvolupa perquè encara no sabem els detalls. Només l’anunci.

 I perquè hem de restringir encara a més persones la mobilitat? Perquè la malaltia avança i les dades no milloren, o no milloren tot el que haurien. L’economia se’n veurà ressentida, potser més del que ja es veu afectada amb el confinament però la salut de les persones, per mi, estan per davant de qualsevol economia futura. Hem sortit de pitjors, estem acostumats a patir aquestes situacions, el que haurem d’exigir seran  mesures contundents que mitiguin els efectes. 

Cal el confinament total perquè la situació no s’allargui tant, bàsicament és un intent de guanyar la batalla contra el virus de forma intensiva perquè la resta de coses que es veuen afectades amb la situació puguin recuperar-se el més aviat possible. Per mi arriba tard, però més val tard que mai. 

Estic segur que més aviat del que ens pensem aquesta mesura començarà a donar resultats tangibles, el famós aplanament de la corba. La corba d’infectats, de morts, de persones amb símptomes greus o a les UCI’s d’arreu el país. També cal però que la ciutadania continuï conscienciada, i que malgrat el pas dels dies i el que el tancament significa en termes psicològics, siguem el més curosos possible per tal d’augmentar l’efectivitat de la mesura. 

El confinament total per si sol no és res. El que fa que tingui sentit és el compliment estricte i que l’autoritat competent determini amb claredat quins són els sectors afectats i que en conseqüència, aquests sectors aturin realment. Si aconseguim reduir la mobilitat i també la quantitat de gent circulant, segur que la mesura serà exitosa. 

Fem-ho bé i fem-ho ja que anem tard.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Mantenir-nos en fase 0

El centralisme com a resposta

Tornar a l’escola