Babyboom? Bones notícies!

Dia 64 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 

Dia 69 de confinament personal

Dia 1 de la fase 0,5

18 de maig de 2020





Hi han segurament dues conseqüències que encara desconeixem el seu abast d’aquest confinament: una seran els divorcis, en el pitjor dels casos i l’altre, el naixement sobtat i conjunt d’una nova generació de nens i nenes, el que hem considerat anomenar: babyboom. Un esclat de naixements, que culminaran per la tardor, hivern i primavera vinents. 


Sens dubte, el naixement d’una persona en termes estrictament de naixement de vida és una bona notícia. I ho és també en el marc d’un moment on les societats occidentals tenen índexs de natalitat molt baixos. Moltes vegades quan parlem de les pensions ens oblidem que cal un futur ple de treballadors i treballadores per tal de poder sostenir el sistema. És una realitat. De fet, l’alternativa a la natalitat només pot ser l’acceptació de més immigració per al sosteniment del sistema.


A mi em sembla important entendre que la natalitat, per molt que tinguem un baby boom no podrà suplir totes les necessitats i continuarà sent necessari que vingui més immigració per tal de mantenir l’estat del benestar que ara gaudim i no es faci inviable.


Dit això, i entrant de nou al tema, em sembla una excel·lent noticia demogràfica però també des de la vessant filosòfica, que en aquests moments de crisi, la vida s’obri pas i tingui com a conseqüència noves famílies o l’ampliació d’aquestes famílies. I certament, penso en una generació nascuda d’aquesta crisi que segur té unes característiques concretes, com ara parlem dels millenials o els centenials. Hi haurà una generació COVID-19. I res no celebraria més que aquesta nova fornada nascuda de la dificultat sigui excel·lent en tots els camps i faci avançar la societat a nous estadis de desenvolupament en tots els àmbits. 


El coronavirus s’ha emportat moltes vides, i aquestes vides no les podem retornar als seus familiars però si que em sembla de certa justícia que apareguin vides noves. Que la tristor de la pèrdua que no marxarà sigui compensada amb l’alegria de les noves vides que neixen. El confinament ens ha portat la relaxació de poder estar molt de temps a casa, de reconnectar amb la parella, de gaudir de la nostra intimitat i per tant, de generar condicions òptimes per concebir. 


No tot el que hi hagut dins del confinament més estricte abans que comencessim la desescalada ha estat negatiu. I ja no és la primera vegada, que vindico la necessitat de bones notícies. Així que fem-ho! Parlem de les bones notícies i alegrem-nos perquè les dades continuen baixant i tot que l’única xifra de víctimes acceptable és cap mort, anem millor. I ens ensortirem.Baby photo created by freepik - www.freepik.com 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Un estiu de casals i colònies educatius?

La fi de tot el que coneixem

Mantenir-nos en fase 0