El cultiu de la paciència

Dia 56 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 

Dia 61 de confinament personal

Dia 7 de la fase 0

10 de maig de 2020

 


 

Hem après moltes coses aquests dies o com a mínim, hem aprofundit molt més en coneixements que segur no teniem tant frescos, per exemple, he passat d’haver fet 3 o 4 videotrucades en tota la meva vida, a fer-ne 3 o 4 per setmana, pel cap baix.

 

Però aquesta pandèmia també ens ha deixat altres aprenentatges o noves formes d’entomar els nostres sentiments.

 

Malauradament, moltes persones han hagut de fer front a l’inici del dol per la mort dels seus familiars, en la llunyania, sense poder-se acomiadar adequadament i sense ni tan sols poder acompanyar als seus parents en els moments finals. Hem vist imatges o les hem recreat al nostre imaginari, d’infermers i infermeres aguantant els telèfons mitjançant els quals s’acomiadaven per sempre. No ha sigut el meu cas, afortunadament i aquests han estat els casos més greus però hi han almenys vint-i-sis mil famílies afectades a tot l’estat espanyol.

 

Però també hem posat a prova la nostra intel·ligència emocional. Que sigui el meu dia seixanta-ú confinat és una demostració que en sóc capaç i com jo moltíssima gent i alguna en situacions molt més complicades que no pas la meva. Sens dubte però, ha estat un entrenament de la soledat, del trobar-se amb un mateix i de paciència.

 

La mateixa paciència que hem de seguir tenint, perquè d’això depèn la nostra efectivitat enfront del virus. I la paciència és una de les virtuts que hem entrenat aquests dies, no només pel confinament i la quarentena que ja han estat un bon inici. Sinó que ho és també amb els conciutadans que tots hem vist que no compleixen amb totes les normes de l’estat d’alarma, que es salten les franges o que no compleixen amb l’horari o amb la distància. 

 

Cultivar la paciència serà una potencialitat que ens en portarem d’aquesta pandèmia i que ens serà molt útil a tots. 

 

És possible també que alguns ciutadans desenvolupin pors, en el pitjor dels casos. També que alguns decideixin prendre’s la desescalada amb molta més tranquilitat, amb aquesta paciència apresa. Des de la voluntat de ser responsables d’evitar que els seus es puguin contagiar o ells mateixos. I tots hem de ser conscients de les diferents realitats però també de les diferents velocitats que necessitarà cada persona. 

 

Aquesta paciència també ens haurà de portar a no tenir pressa per fer vacances, per adaptar-nos a la nova realitat, el no voler córrer massa. L’economia necessitarà un impuls però són moltes les administracions que s’hi estan esforçant i ho seguiran fent incentivant plans d’impuls. Això no vol dir que deixem de viure sinó que ho fem de forma responsable i amb la voluntat posada en evitar contagis i rebrots.Book photo created by freepik - www.freepik.com


Comentarios

Entradas populares de este blog

Mantenir-nos en fase 0

El centralisme com a resposta

Tornar a l’escola