Quan l’odi entra a la política

Dia 54 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 

Dia 59 de confinament personal

Dia 5 de la fase 0 

8 de maig de 2020


 

He rumiat molt si fer o no fer aquest article perquè per norma prefereixo no fer d’una anècdota, una categoria sencera, el que si que és cert és que hi han accions que cal denunciar i que van més enllà de l’anècdot per insòlites i injustes que siguin.

 

Ahir l’alcalde de Sant Andreu de la Barca va fer unes declaracions inacceptables per qualsevol càrrec públic, sense el suport del Ple municipal, va declarar persona non grata a la consellera de Salut, Alba Vergés. Ja per si mateix, és molt greu que enmig d’una pandèmia un responsable polític faci aquesta mena d’actuacions, greu i irresponsable. Però per si fos poc, resulta que aquest senyor és també el diputat encarregat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, la tercera institució del país.

 

Aquesta acció és només la culminació d’un comportament indigne i insolidari que el senyor Llorca ha vingut sostenint al llarg de tota la crisi de la COVID-19. Amb anterioritat, ja va decidir de manera unilateral instal·lar un hospital de campanya de la Guàrdia Civil en un poliesportiu del municipi, malgrat que ho desaconsellaven els experts sanitaris.

 

Per sort, hores d’ara, ja ha estat desautoritzat públicament per Salvador Illa, ministre de Sanitat del govern espanyol, que ha valorat i defensat la tasca que els responsables sanitaris del Govern estan duent a terme en aquesta crisi. En conseqüència, cal que aquest senyor desisteixi de la seva intenció i que es disculpi públicament amb la consellera Alba Vergés i tot el sector sanitari que ella encapçala i representa.

 

En política es pot discrepar fins i tot en temps de crisis, es poden fer públiques les discrepàncies, al meu parer és sa i democràtic però no és acceptable intentar treure rèdit polític del fang, de la mala gestió i en definitiva del odi. Perquè em pregunto que passa pel cap d’un responsable polític, que a més té responsabilitats en Salut Pública, per desprestigiar a un altre responsable en aquest cas la Consellera. I només se m’acut l’odi. La política mai es pot fer des d’aquesta emoció negativa, és perjudicial per tot i amb tota humiltat penso que quan algú es veu obnubilat per l’odi no ha de fer ni declaracions públiques ni molt menys actuacions que puguin perjudicar a la ciutadania.

 

És cert que és un cas aïllat, almenys amb la virulència amb la que va actuar aquest alcalde del Baix Llobregat, però no ho és tant si comparem amb altres declaracions de polítics del seu mateix color que han utilitzat aquesta pandèmia per intentar erosionar les institucions on ells no governen. A ningú se li escapa que estem en un context pre-electoral a Catalunya i per tant, alguns miren més els numeros que altre cosa, serà la ciutadania la que valorarà quan acabi tot qui ha actuat de forma ètica i responsable i qui no ho ha fet.

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Mantenir-nos en fase 0

El centralisme com a resposta

Tornar a l’escola