Un estiu sense platges?

Dia 52 de confinament oficial des del decret de l’Estat d’Alarma 

Dia 57 de confinament personal

Dia 3 de la fase 0 

6 de maig de 2020

 

 

La calor que ens acompanya en aquests primers dies de maig i la inexorable proximitat a l’estiu ens fa pensar en com adaptarem en temps de coronavirus els nostres banys, si és que en podem fer. Pels que són més de muntanya segur que en gaudeixen o no, perquè les muntanyes s’ompliran de gent. 

 

La situació de desconfinament gradual ens porta a començar a pensar en com seran els dies de platja en aquest estiu, o en si n’hi hauran i en el cas que n’hi hagi amb quines restriccions ens trobarem. L’economia i el turisme malden per intentar reprendre quan abans millor l’activitat degut a la gran davallada d’ingressos i el cop ben fort que han rebut a conseqüència d’aquesta pandèmia de la COVID-19. Sembla que segurament amb una forta crida al turisme intern.

 

El sol i platja és un dels grans reclams de Catalunya, no l’únic perquè afortunadament disposem d’una gran varietat d’oferta turística i una diversitat de paisatges naturals fantàstics per visitar i per passar estones molt agradables però veurem com es pot adaptar el turisme a aquesta circumstància i com acaba influenciant en els resultats en uns moments on la crisi econòmica i les dades sera asfixiants.

 

He sentit avui que ha estat notícia, la proposta que ha fet Lloret de Mar pel que fa a les seves platges, he llegit també que s’ha fet del costat del sector turístic i és potser un model que acaba imperant arreu de Catalunya, perquè almenys d’entrada sembla força lògic. Les platges grans i més concorregudes d’aquesta ciutat gironina es separarà en tres franges: una per la gent més gran i per tant, de més risc; un altre, per les famílies amb nens i una darrera per adults. I a la resta de platges de la ciutat, es limitarà l’aforament. També explicaven a la notícia que hi hauria una formació específica a les persones que treballen al sector pel que fa a desinfecció i s’obririen els xiringuitos. Amb trenta-cinc persones que vetllaran pel compliment d’aquestes normes de distanciament social per evitar el rebrot del virus. 

 

Sens dubte, no serà un estiu a l’ús. I és possible que ens trobem amb situacions que no siguin agradables o que hagi dies que no poguem gaudir del bany perquè hi ha massa gent o perquè no passa res. Però hi hem de pensar i propostes com aquestes que combinen l’equilibri entre reobrir el sector del turisme i la necessària salvaguàrdia davant del temut contagi de la COVID-19 em semblen molt adequades, tant pel que fa a la proposta en si mateixa, com en la part didàctica perquè la ciutadania es vagi mentalitzant de la situació insòlita davant la qual ens trobem.

 

Personalment, espero poder-me banyar algun dia, sóc un amant del mar i dels esports mariners que s’hi desenvolupen però malgrat aquesta intensa voluntat, per davant de tot, la responsabilitat de ni contagiar ni ésser contagiat, acceptaré les mesures que es prenguin perquè això no va del nostre oci i goig individual sinó perquè quan abans millor aquest goig pugui ser compartit per la totalitat de la ciutadania. Així que espero platges si però diferent de com ho vivim habitualment. L’alternativa a la no disciplina és el tancament que espero no es produeixi, està a les nostres mans.

 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Mantenir-nos en fase 0

El centralisme com a resposta

Tornar a l’escola